60 Medlemmar!

Nu är vi 60 medlemmar, nått som vår ordförande Ola ”drömde” om att vi skulle bli nån gång i framtiden när föreningen drog i gång 2012. Roligt är att vi även har flertalet medlemmar på väg in i föreningen och det hade varit riktigt trevligt om vi hade nått ända upp till 70 innan året är slut!

Status
Grävningen går det bra med, vi har kommit riktigt långt i Dyrenäs, vilket de boende i Dyrenäs säkert redan sett, med grävmaskiner längs vägarna här och var.

Styrelsen
Vi i styrelsen försöker verkligen spara pengar åt våra medlemmar, samtidigt som vi inte vill tumma på kvaliteten, både vad gäller funktion och utrustning.
-Vi har fått väldigt bra pris på all den slang vi köper och även väldigt bra pris på de kopplingsskåp som skall placeras ut här och var längs fiberns sträckning.
-Vi har även köpt ett nodhus, vilket man kan kalla själva hjärtat i vårt fibernät då det är dit alla fiber kopplas samman från medlemmarna och vidare till leverantören, för ett väldigt förmånligt pris.
-Vi har varje gång det är dags för en ny dragning av fibern gått hela vägen, tillsammans med vår entreprenör Inge (som för övrigt är med på de flesta möten vi har nu för tiden då han är så inblandad i allt vi gör), och pratat om vilken väg som är bäst och hur vi skall göra. Dom flesta av oss i styrelsen må hända vara lekmän när det kommer till fibergrävning, men vi har ju Ola som jobbar med detta dagligen och vi andra har tankar och synpunkter hur vi skall göra så det fungerar väldigt bra. Det fina med att vi bor i olika delar av Tostared är att vi tillsammans har väldigt god kännedom av markerna, vilket är mycket värdefullt vid allt planeringsarbete.

Certifiering
Inges Maskinuthyrning & Grävtjänst AB har blivit certifierad enligt ”Anvisningar för robust fiber”, vilket vi i styrelsen tycker är mycket kul!
Scan_20170917_192431

6 tankar på “60 Medlemmar!

 1. Toppen att det kommit till flera medlemmar!
  Hur kommer ni att gräva Julius Väg?
  Kommer ni gå på från Nordbäcksvägen till Julius Väg nerifrån sjön och uppåt eller kommer ni att fortsätta rakt fram vid korsningen Karl Borgs Väg och Julius väg?

 2. Tjena Thomas,
  Det är inte klart än faktiskt, vi gick runt hela Nordbäcksvägen och Julius väg i tisdag, på vårt styrelsemöte, och en av dom stora frågorna var just hur vi skall gå bort till er 😉
  Vi skall ha möte nu i veckan igen för att prata mer om det och andra detaljer där nere.
  /Stefan

 3. Hej på er!
  Verkar som grävandet börjar bli klart i Dyrenäs. Jag fick slangen till mig för några veckor sedan och jag var väl en av de sista på slingan. Grymt jobbat!
  Några frågor om det fortsatta arbetet:
  1. Finns det nåt estimerat drifttagningsdatum för Dyrenäs?
  2. Vad ingår i installationen, ingår borrning i grunden?
  3. Skall både media-convertern och modemet ha matning?
  4. Skall slangen gå ända fram till media-convertern?
  4. Hur många medlemmar är vi nu?

  /Fiberhälsningar

  • Hej Thomas,
   1. Vi kommer att driftsätta hela fibernätet samtidigt som det ser ut nu, detta blir billigare och lättare att administrera.
   2. Om du menar att borra in i huset så skall det ingå är det tänkt sedan tidigare.
   3. Ja, båda behöver matning, dock inte säkert på var media-convertern skall placeras än, på insidan eller utsidan. Notera också att det inte är ett modem egentligen, utan en router.
   4. Ja, dock inte inne i huset, där tror jag det används en mindre slang, om media-convertern skall vara inne då.
   5. Kolla det senaste inlägget 😉

   /Stefan, Östra Tostareds fiberförening

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s