2018 – Fler medlemmar

I förra månadsskiftet (feb/mars) blev föreningen och vår entreprenör Inge Axelson klar med grävarbetet för första etappen av vårt fibernät. Det är våra 32 medlemmar som bor i Dyrenäs och utmed vägen dit som nu fått fiberslang fram till sina tomtgränser. Därutöver har föreningen även förberett för inkoppling av de fastigheter i området som ännu inte är medlemmar. Vi har också fått kommunbidraget som täcker närmare hälften av kostnaderna för grävarbetet i Dyrenäs. På tur står nu Etapp 2 som är att gräva ner slang från Sandryd till Edeberga där vi skall koppla ihop vårt nät med Fotskäls fiber. Arbetet pågår också med att ställa upp och koppla in föreningens nod-hus i Sandryd.

Vi har blivit 70 medlemmar i vår lilla förening, vilket vi tycker är fantastiskt kul! Det är även några fler på ingående så vi hoppas kunna komma upp i 80 eller mer i framtiden. Glöm inte att prata med era grannar och få med dom för ju fler vi blir desto billigare blir det per medlem.

Vår hemsida har uppdaterats dåligt hela vinterhalvåret, dock har styrelsen och arbetsgruppen inte legat på latsidan, tvärtom så har vi haft fullt upp med att planera och arbeta med vår fiberdragning, vi har även ansökt om ytterligare bidrag, det så kallade eu-bidraget. Sidan kommer att uppdateras mer frekvent i fortsättningen.

Vi kommer under tidig vår att dela ut information om hur slang skall grävas ner till de medlemmar som själva skall göra detta.

För er som inte anmält er e-mail till oss, gör detta så vi har det i vår medlemslista och så lägger vi även med er så ni får utskick så fort sidan uppdateras. Lättast är att skicka ett e-mail till någon av oss i styrelsen på ”Kontakt” upp till höger.

DSC_0240

Ett av styrelsen och arbetsgruppens många mötet i vintras.

 

IMG-20180305-WA0002

Nod-huset ställs på plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s