Installation

Imorgon, torsdag 5/9, kommer Optocom börja att installera fibern i våra hus. Dom har idag ringt runt och bokat in i Dyrenäs, som blir första området.

Det som görs vid installation är att dom borrar in fibern i huset, där ni har grävt fram den till huset, och på insidan monteras ett patch-uttag (”kontakt”).
Ingen utrustning kommer att kopplas in efter detta, utan utrustningen som hämtas på lördag (7/9) får varje medlem koppla in själv sen.

Mer information om inkoppling hittar ni på inlägget från den 29:e Mars.
Klicka: Status och inkoppling – 29 mars, 2019
Scrolla ner till ”Inkoppling i huset”

2 tankar på “Installation

  1. Toppen. När räknar ni med att vi som abonnenter kan ha fungerande fiberanslutning. Frågar för att jag undrar om det är dags att avsluta gällande ADSL-abonnemang.

    • Hej Anna,
      Som det är nu siktar vi på 1:e November, men detta är inte skrivit i sten. Vi vill vara säkra på att vi är helt klara innan vi ”tänder nätet” (fiberanslutningarna går då att användas), annars får vi betala abonnemangsavgifter till Telia trots att vi inte får något. Om du har adsl via Telia har vi förstått det som att det går bra att ”flytta över” från adsl till fibern när det är dax. Egentligen stänger dom av ADSL:n utan uppsägningstid tror vi, men ring gärna och fråga Telia om det är det du har, men fick det förklarat så från en av våra medlemmar som hade frågat.
      /Stefan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s